Breaking News

Καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το «Suntan»


Τις καρδιές της επιτροπής που αξιολόγησε τις συμμετοχέςστο διεθνές τμήμα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του...
Εδιμβούργου, κέρδισε η αλμύρα του«Suntan».

Η ταινία με πρωταγωνιστές τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και την Έλλη Τρίγκου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας στο Διεθνές τμήμα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, το οποίο φιλοξένησε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αγγλία.
Η επιτροπή αποτελούνταν από τον ηθοποιό Άνγκους Μακφάντιεν («Braveheart»), την παραγωγό και ηθοποιό Σάντι Φροστ («Δράκουλας») και τον συντάκτη του κινηματογραφικού περιοδικού Screen International, Ματ Μίλερ.


Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερη κριτική της ταινίας: Το «Suntan» είναι μια από τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών. Δεν έχει σκοπό να σε κάνει να περάσεις καλά, αλλά την ίδια στιγμή θα σε κάνει να θέλεις να περάσεις τις φετινές σου διακοπές στην Αντίπαρο. Και αυτό είναι το νόημα. Ναι, σε πολλά σημεία θα νιώσεις την ανάγκη να στρέψεις το βλέμμα σου μακριά από την οθόνη, αλλά μόλις τελειώσει η προβολή, εύκολα θα ξανάβλεπες την ταινία στο καπάκι. Η σκηνοθετική ματιά του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι φρέσκια, η φωτογραφία του Χρήστου Καραμάνη είναι δροσερή και δε βλέπουμε κανένα λόγο να μη στηρίξτε το ελληνικό σινεμά σε μια από τις πολύ καλές στιγμές του της έτσι κι αλλιώς πολύ καλής σε επίπεδο δημιουργικότητας τρέχουσας δεκαετίας.