Breaking News

Ο γύρος του κόσμου με 5 ευρώ τη μέρα! Κι όμως γίνεται





H Shirine έχει διανύσει 11.256 χλμ με τον φίλο της τον Kevin.



Mια Αμερικανοκαναδέζα φοιτήτρια απέδειξε ότι αν θέλεις να γυρίσεις τον κόσμο δεν χρειάζεσαι το μισθό ενός χρόνου.

Η Shirine Taylor έχει πάει στα πιο συναρπαστικά μέρη του κόσμου, έχει ξοδέψει περίπου 1.600 ευρώ και κάνει τις μετακινήσεις της με το ποδήλατό της.

Η 21χρονη από το Όρεγκον ζει την περιπέτεια της ζωής της είτε μαγειρεύοντας το δείπνο της στους δρόμους της Γεωργίας, είτε μένοντας μαζί με μία οικογένειες ντόπιων σε κάποια φτωχογειτονιά της Ινδίας.

H Shirine έχει διανύσει 11.256 χλμ με τον φίλο της τον Kevin ξοδεύοντας μέχρι 5 ευρώ την ημέρα (συμπεριλαμβανομένου το κόστους των αρχικών πτήσεων, του φαγητού, της συντήρησης του ποδηλάτου και του χαρτιού τουαλέτας).

Στηρίζεται στην καλή θέληση αγνώστων που συναντάει στο δρόμο της και στις δωρεές που συγκεντρώνει μέσα από το blog της.

H Shirine και ο φίλος της βρίσκονται στους δρόμους εδώ και 17 μήνες και αυτή τη στιγμή κάνουν τουρ στην Τουρκία.

Ξυπνάει κάθε πρωί με την ανατολή του ηλίου, κάνει ποδήλατο 6 ώρες την ημέρα, κοιμάται, πλένεται και μαγειρεύει στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει η ίδια:

Κράτησα το κόστος χαμηλά επειδή αντιλήφθηκα ότι δεν χρειάζομαι πολλά χρήματα. Σχεδόν κάθε βράδυ μένω στη σκηνή μου, εκτός και αν περιστασιακά κανονίσω να μείνω με κάποιον σε μία μεγαλύτερη πόλη όπου δεν μπορώ να κατασκηνώσω. Επίσης έχω εργαστεί σε διάφορα hostel προκειμένου να διανυκτερεύσω δωρεάν ενώ με έχουν φιλοξενήσει εκπληκτικές οικογένειες.