Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Αυτή είναι η τροφή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου



Η κατανάλωση...
φιστικιών μειώνει κατά 20% τα ποσοστά θνησιμότητας!

Τα αποτελέσματα της έρευνας τριών διαφορετικών ομάδων που δημοσιεύτηκαν στις διαδικτυακές σελίδες του JAMA Internal Medicine, αποδεικνύουν ότι μία διατροφή πλούσια σε φιστίκια συνδέεται με χαμηλότερη θνησιμότητα, αφού συγκεκριμένα τα ποσοστά θανάτου μειώνονται κατά 1/5.

Στις έρευνες πήραν μέρος 71.764 άτομα που ζούσαν στη νότια Αμερική, με χαμηλό εισόδημα- άνδρες και γυναίκες, λευκοί και μαύροι- καθώς και 134.265 Κινέζοι -στη μία ομάδα άνδρες και στην άλλη γυναίκες- που κατοικούσαν στη Σαγκάη.
 Όλες οι ομάδες απέδειξαν ότι η πρόσληψη φιστικιών συνδεόταν με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από φυσικά αίτια αλλά και από καρδιαγγειακή νόσο.

Χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο τα πιο φτηνά στο είδος τους φιστίκια, τα αράπικα, σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, καθώς αυτή αφορούσε ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος.

Τα αράπικα φιστίκια είναι στην πραγματικότητα όσπρια, όπως τα μπιζέλια και τα φασόλια, αλλά έχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά με τους ξηρούς καρπούς και υπολογίζονται ως τέτοια σε επιδημιολογικές μελέτες, καθώς και από τους περισσότερους απλούς ανθρώπους.

Αν και τα πορίσματα της έρευνας δεν καταλήγουν με σιγουριά στην ύπαρξη μίας σχέσης αιτίου- αιτιατού ανάμεσα στην κατανάλωση φιστικιών και στη μείωση του ποσοστού του θανάτου- λόγω άλλων παραγόντων που μπορεί να έχουν επιδράσει- οι συντάκτες της είναι περισσότερο αισιόδοξοι ότι τα οφέλη προέρχονται από τα φιστίκια, επειδή περιέλαβαν στην έρευνα άτομα χαμηλού εισοδήματος, σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες.

Σημαντικά σημεία της έρευνας για τη σχέση φιστικιών με τον κίνδυνο θανάτου:
Στην ομάδα των ανθρώπων από την Αμερική, υπήρχε κατά 21% χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για τα άτομα που έτρωγαν τα περισσότερα φιστίκια.
Στην ομάδα των Κινέζων, η υψηλή πρόσληψη φιστικιών κατέληγε σε ένα 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου συνολικά.
Για τις υπόλοιπες ομάδες, υπήρχε μια σύνδεση στην κατανάλωση φιστικιών με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμικής καρδιακής νόσου (δηλαδή στεφανιαίας νόσου, η οποία οδηγεί σε καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανεπάρκεια).

Οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν, ακόμα, ότι τα πορίσματα της έρευνας παρατηρήθηκαν μεταξύ ανδρών και γυναικών κάθε φυλής και ήταν ανεξάρτητα του ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος), του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ των συμμετεχόντων.

Οι μελέτες τόσο στην αμερικανική όσο και την κινεζική κοινότητα αφορούσαν λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των τύπων τροφίμων και τις συχνότητες πρόσληψής τους και μετρώντας την κατανάλωση τόσο των φιστικιών όσο και του φυστικοβούτυρου.
Share:

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο από νανοσωματίδια ''γεννάει'' ελπίδες. Πέτυχε στα πειράματα



Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού αντικαρκινικού εμβολίου, με τη βοήθεια νανοσωματιδίων, έκανε διεθνής...
επιστημονική ομάδα, βρίσκοντας ένα τρόπο να ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να επιτίθεται στον καρκίνο, σαν να ήταν παθογόνος μικροοργανισμός.

 Σύμφωνα με άρθρο του Nature, ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ουγούρ Σαχίν του Πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ της Γερμανίας, χρησιμοποίησαν τμήματα του γενετικού κώδικα RNA του καρκίνου, τα οποία εισήγαγαν σε λιπώδη νανοσωματίδια. Αυτά, στη συνέχεια, εισήχθησαν στο αίμα τριών καρκινοπαθών προχωρημένου σταδίου.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών αντέδρασε θετικά, παράγοντας αμυντικά Τ-κύτταρα που επιτέθηκαν στα καρκινικά κύτταρα. Στον έναν ασθενή ο όγκος στον λεμφαδένα συρρικνώθηκε, στον δεύτερο -από τον οποίο είχε γίνει χειρουργική αφαίρεση όγκων προηγουμένως- δεν είχαν επανεμφανισθεί ίχνη καρκίνου επτά μήνες μετά τον εμβολιασμό, ενώ στον τρίτο ασθενή παρέμειναν κλινικά σταθεροί τρεις όγκοι που από το δέρμα είχαν κάνει μετάσταση στους πνεύμονες.

Πειράματα σε ποντίκια επιβεβαίωσαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην καταπολέμηση επιθετικών όγκων.

«Τέτοια εμβόλια είναι φθηνά και εύκολο να παραχθούν και μπορούν να αφορούν οποιονδήποτε όγκο. Η θεραπεία RNA μέσω νανοσωματιδίων μπορεί να θεωρηθεί μια κατηγορία νέων εμβολίων καθολικής εφαρμογής για την αντικαρκινική ανοσοθεραπεία» επισημαίμουν οι επιστήμονες.

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου αποτελεί ένα πεδίο που γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει κάνει την ιατρική κοινότητα να τρέφει μεγάλες προσδοκίες. Ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται με επιτυχία σε μερικές μορφές καρκίνου, ενώ στα θετικά της είναι και ότι προκαλεί λιγότερες και πιο ελαφρές παρενέργειες, σε σχέση με την κλασσική χημειοθεραπεία.

Ζητούμενο όμως παραμένει ένα καθολικό εμβόλιο για όλες τις μορφές καρκίνου, κάτι το οποίο θεωρείται πρόωρο προς το παρόν, καθώς θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες σε μεγαλύτερα κλινικά δείγμα.

Πηγή
Share:

ΑΠΙΘΑΝΟ! Τι συμβαίνει όταν ένα αλογάκι της Παναγιάς βυθιστεί στο νερό; [video]

Το μισό εκατ. views έχει αγγίξει ένα βίντεο που εντοπίσαμε...
από το Insects Sniper με ένα ιδιαίτερο έντομο, που είναι γνωστό ως μάντισσες ή καλύτερα αλογάκι της παναγίας, λόγω της στάσης των μπροστινών ποδιών, τα οποία υψώνονται σαν σε προσευχή. Τι συνέβη, όμως, όταν το έντομο ήρθε σε επαφή με το νερό.

Στο βίντεο θα δείτε ότι ο άνδρας αποφάσισε να πάρει στα χέρια του το αλογάκι της παναγίας και να το βυθίσει σε ένα μπολ με νερό. Στην αρχή, θα νομίσετε ότι δεν συμβαίνει κάτι. Όμως, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσετε ότι από το πίσω μέρος του εντόμου βγαίνει ένα μαύρο πράγμα. Πρόκειται για ένα σκουλήκι, το οποίο ζει στο στομάχι του. Η εικόνα μπορεί να είναι αποκρουστική, όμως, το εντυπωσιακό είναι ότι το μέγεθος του ξεπερνά το ίδιο το έντομο.
Δείτε το βίντεο:
Share:

ΔΕΣ πώς είναι σήμερα ο Λάζαρος από το «Είσαι Το Ταίρι Μου» [photo - video]

Αγνώριστος ο Άρης Σερβετάλης: μπορεί πριν από 15 χρόνια να έγινε ευρύτερα γνωστός ως Λάζαρος με την κόκκινη μοϊκάνα στο «Είσαι Το Ταίρι Μου», τώρα, όμως, έχει...
μαλλί σχετικά μακρύ και είναι παντρεμένος!

Ο τρελιάρης Άρης της τηλεοπτικής σειράς, ουδεμία σχέση έχει με τον σημερινό σοφιστικέ Άρη.


Δείτε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές στο "Είσαι στο ταίρι μου" πιο κάτω...
Share:

Ανήκει σε αυτό το ζώδιο; Θα κάνει πιο εύκολα το πρώτο βήμα...

Κάθε άντρας έχει διαφορετική προσέγγιση στο φλερτ και στον τρόπο που πλησιάζει τον υποψήφιο ερωτικό του στόχο. Κάποιοι είναι άμεσοι και ευθείς, κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν πλάγιους τρόπους για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αποφεύγουν εντελώς να πουν την πρώτη ατάκα. Τι ρόλο παίζει, όμως, το ζώδιό του στο πρώτο βήμα για την ερωτική κατάκτηση; Διάβασε παρακάτω για να ξέρεις τι να περιμένεις...
Share:

Γιατί σε τσιμπούν τα κουνούπια ;



«Ένας στους 10 ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τα κουνούπια, όχι για λόγους επιβίωσης, αλλά...
για λόγους αναπαραγωγής» λέει ο δρ Τζέρι Φ. Μπάτλερ, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Εντομολογίας & Νηματολογίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.
Δες τι προτιμούν:

Τη χοληστερόλη
 Όσοι έχουν υψηλές συγκεντρώσεις στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιδερμίδα τους προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια» εξηγεί ο ειδικός. .

Τις εγκύους
 Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Τhe Lancet, το 2000, έδειξε ότι οι έγκυες προσελκύουν διπλάσια κουνούπια απ' ό,τι οι άλλες γυναίκες.

Τον ιδρώτα
Ισχυρή προσελκυστική ουσία είναι επίσης το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται όταν ιδρώνουμε.

Την κακοσμία των ποδιών
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βάγκενινγκεν, στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι η κακοσμία των ποδιών ήταν πιο ελκυστική για τα κουνούπια.

Την μπίρα και το after save
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αρώματα, after shave, αλλά και η κατανάλωση μπίρας κάνουν άνδρες και γυναίκες πιο «ελκυστικούς» στα κουνούπια, γιατί επιφέρουν αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος.
Share:

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί! Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο από... άμμο!



Το νέο Seat Ateca είναι το highlight του αεροδρομίου El Prat της Βαρκελώνης αυτό το καλοκαίρι...
Ο καλλιτέχνης Sergi Ramirez, ο οποίος ειδικεύεται στη γλυπτική άμμου, δημιούργησε ένα αντίγραφο του Ateca χρησιμοποιώντας 26 τόνους άμμου. Το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας και ένα από τα πιο καινοτόμα στη κατηγορία του, έχει ήδη γίνει ευρέως αποδεκτό από τους πελάτες και καθημερινά, οι 100.000 επιβάτες του αεροδρομίου της Βαρκελώνης θα μπορούν να το θαυμάσουν στο Terminal 1.

Ένα πραγματικό Ateca εκτίθεται παράλληλα δίπλα στο γλυπτό από άμμο στο περίπτερο με την ονομασία «Created in Barcelona» το οποίο πλαισιώνεται από μια οπτικοακουστική παρουσίαση. Τα δύο εκθέματα θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Διευθύντρια Marketing της φίρμας εξήγησε ότι «στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να αναδείξει το Ateca και την Βαρκελώνη, με βάση τη τέχνη και τη σχεδίαση μέσα από ένα ιδιαίτερο γλυπτό. Η Βαρκελώνη είναι ένα από τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης και η ιδανική τοποθεσία για να παρουσιαστεί το A νέο SUV, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σύνδεση της μάρκας με τη πόλη της Βαρκελώνης».

Ο Sergi Ramirez δημιουργεί γλυπτά από άμμο εδώ και 30 χρόνια. Οι καλλιτεχνικές του δημιουργίες έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το πρώτο βραβείο στη 3η και 4η έκδοση των Certamen στις Κανάριες Νήσους, τη δεύτερη θέση στο Zhoushan  International Sand Sculpture Festival στη Κίνα και τη τρίτη θέση στο Τranum Strand Festival στη Δανία.
Share:

Η καλύτερη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γιουβέτσι μοσχαράκι!



Υλικά για 4-6 άτομα...

1.500 γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκι κονκασέ σε κονσέρβα
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Μισό κιλό κριθαράκι
1 ξυλαράκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1 μπολάκι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι να βράσει και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε με την κουτάλα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να εξατμιστεί όλο το νερό.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφού κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φέρνουμε βόλτες με την ξύλινη κουτάλα για περίπου 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος ή ακόμα καλύτερα σε γάστρα, αφαιρώντας το ξύλο της κανέλας και τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 3 φλιτζάνια καυτό νερό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο η με το καπάκι (αν χρησιμοποιείτε γάστρα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα.
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού γιατί το κριθαράκι τα απορροφάει οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Τέλος, αφαιρούμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνει μια απλή κρούστα.
Share:

Κρατήστε Σκόρδο στο Στόμα σας για 30 λεπτά! Τα Αποτελέσματα είναι Απίστευτα!

Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για να προλάβει ή να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και παθήσεων.
Οι φρέσκες σκελίδες ή συμπληρώματα που παρασκευάζονται από σκόρδο χρησιμοποιούνται στην ιατρική. Το σκόρδο λαμβάνεται για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το αίμα του κυκλοφορικού συστήματος. Οι παθήσεις αυτές περιλαμβάνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, τη στεφανιαία νόσο, την καρδιακή προσβολή, και την αθηροσκλήρωση. Η επιστήμη υποστηρίζει τη χρήση του σκόρδου σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις. Το σκόρδο πράγματι μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της αθηροσκλήρωσης και φαίνεται να είναι σε θέση να μειώσει την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά της επίπεδα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκόρδο για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του ορθού, του καρκίνου του στομάχου, του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του προστάτη, και του καρκίνου του πνεύμονα.
Το σκόρδο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται αλισίνη. Είναι η δραστική ουσία που δίνει στο σκόρδο όλες αυτές τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Επίσης, είναι η ουσία που δίνει στο σκόρδο την ιδιαίτερη μυρωδιά που έχει. Μερικά προϊόντα σκόρδου που είναι «άοσμα» παρασκευάζονται αφήνοντας το σκόρδο να ωριμάσει, αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να κάνει το σκόρδο λιγότερο αποτελεσματικό. Το σκόρδο είναι ένα θαυμάσιο καρύκευμα που προσθέτει άρωμα, γεύση, και θρεπτικά συστατικά στα πιάτα σας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο το σκόρδο στα φαγητά μας για να επωφεληθούμε από τα οφέλη του. Κάποιο άλλοι όμως, χρησιμοποιούν το σκόρδο ως «καραμέλα». Η πρακτική αυτή ξεκίνισε από την Κίνα. Οι Κινέζοι βάζουν το σκόρδο στο στόμα τους, και το πιπιλίζουν για 30 λεπτά. Ασκούν αυτή την αρχαία μέθοδο νωρίς το πρωί. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Ο οργανισμός παίρνει όλα τα υγιή θρεπτικά συστατικά που απελευθερώνονται στο σάλιο και καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία. Μετά από 30 λεπτά, φτύνετε το σκόρδο, πλένετε τα δόντια σας, και εάν η αναπνοή σας έχετε ακόμα αυτή την «κακή» μυρωδιά, μασάτε κόκκους καφέ ή φύλλα μαϊντανού. Χρησιμοποιώντας το σκόρδο σαν «καραμέλα» απολαμβάνετε πολλά οφέλη για το σώμα σας, αποτοξινώνετε το σώμα σας, προάγει την υγεία των νεφρών, καθαρίζει το δέρμα σας, λειτουργεί ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, λειτουργεί αποτελεσματικά κατά της βρογχίτιδας, ελέγχει την όρεξη, κλπ, επίσης, δουλεύει θαυμάσια κατά του χρόνιου βήχα και βοηθά στην απομάκρυνση των πετρών από τα νεφρά.
Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε αυτή είναι μια καλή και έξυπνη θεραπεία για σας.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Share:

Απίστευτο! Εφευρέθηκε οπτική ίνα με ικανότητα όγκου 400 τεραμπάιτ!



Η κινεζική εταιρία FiberHome έχει αναπτύξει έναν τύπο οπτικής ίνας, που έχει την ικανότητα μεταφοράς όγκου πληροφοριών 400 τεραμπάιτ...
το δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας το παγκόσμιο ρεκόρ του όγκου των πληροφοριών που μπορούν να μεταφερθούν με οπτικές ίνες.

Πρακτικά, η ικανότητα μεταφοράς ενός τέτοιου όγκου πληροφοριών θα επιτρέπει ταυτόχρονες τηλεφωνικές συνομιλίες 4,8 δισ. ανθρώπων, αλλά και τη μεταφορά 40.000 ταινιών υψηλής ευκρίνειας (10 gigabytes, ανά ταινία) μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την εταιρία, που έχει την έδρα της στο Γουχάν, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα.

Η μεταφορά του αναφερόμενου όγκου πληροφοριών, έγινε δυνατή με τη χρήση τεχνολογίας πολυδιάσπασης της οπτικής ίνας, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε μία σειρά τεχνολογικών εφαρμογών, για το μέλλον της τεχνολογίας της πληροφορικής.
Share:

Για να μην σας δουλεύουν! Γιατί είναι φθηνά τα χαλιά στα πανηγύρια – Δείτε το ελάττωμα που έχουν… [photo]

Τα χαλιά τα οποία εμπορεύονται στα πανηγύρια και στις λαϊκές και συνήθως είναι αρκετά πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα στα καταστήματα, “έχουν’ ένα μυστικό…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ!
Share:

Κι όμως αυτά τα λαχανικά... παχαίνουν!



Σίγουρα το έχετε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν: Για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πρέπει να ασκείστε...
τακτικά και να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Όμως, μια νέα έρευνα δείχνει ότι όσον αφορά την απώλεια βάρους, δεν είναι όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ίδια. Συγκεκριμένα, επιστημονική μελέτη από το Χάρβαρντ επάνω σε περίπου 133.000 ανθρώπους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Medicine, διαπίστωσε ότι ορισμένα αμυλούχα λαχανικά και φρούτα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν τις αλλαγές που οι κάτοικοι των ΗΠΑ έχουν κάνει στις διατροφικές τους συνήθειες όσον αφορά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τα τελευταία 24 χρόνια. Οι επιστήμονες χώρισαν και ανέλυσαν αυτή την περίοδο ανά τετραετίες.

Αυτό που ανακάλυψαν, μετά από την απαραίτητη προσαρμογή για τις αλλαγές σε άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η άσκηση, είναι ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και διάφορα είδη λαχανικών χάνουν κατά μέσο όρο 225 γρ. σε διάστημα τεσσάρων ετών για κάθε ημερήσια μερίδα φρούτων και 110 γρ. για κάθε μερίδα λαχανικών.

Αλλά εκείνοι που καταναλώνουν αμυλούχα λαχανικά, όπως ο αρακάς και οι πατάτες, παίρνουν κιλά, αντί να χάνουν. Το καλαμπόκι αποδείχτηκε ότι ήταν ο μεγαλύτερος “ένοχος”. Οι άνθρωποι που έτρωγαν τακτικά καλαμπόκι πήραν κατά μέσο όρο 900 γρ. και πάνω μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Τα βασικά ευρήματά της έρευνας

Λαχανικά που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους:

Καλαμπόκι (925 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Μπιζέλια (512 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Πατάτες (335 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Λάχανο (181γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους:

Κουνουπίδι (621 γρ. απώλεια βάρους)
Μήλα (562 γρ. απώλεια βάρους)
Αχλάδια (562 γρ. απώλεια βάρους)
Μούρα (499γρ. απώλεια βάρους)
Μαρούλι (235 γρ. απώλεια βάρους)
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Τα αμυλούχα λαχανικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποία σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσουν τη γλυκόζη του αίματος στο σώμα σας. Όταν αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας, πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη για να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια απότομη πτώση των επιπέδων γλυκόζης λίγες ώρες μετά το φαγητό, αφήνοντας σας με ισχυρότερα συναισθήματα πείνας πιο γρήγορα από ό,τι αν είχατε φάει κάτι με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο από ό,τι θα τρώγατε διαφορετικά.

Η μελέτη επιβεβαιώνει αυτόν το σύνδεσμο: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λαχανικά με πολλές ίνες και με χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, είχαν μια ισχυρή σύνδεση με την απώλεια βάρους από ό,τι εκείνα με λίγες ίνες και υψηλότερο γλυκαιμικό φορτίο, όπως τα καρότα και το λάχανο. Όσο για τα φρούτα, τα μούρα, τα δαμάσκηνα, οι σταφίδες, τα σταφύλια, το γκρέιπφρουτ, τα μήλα και τα αχλάδια είχαν τους ισχυρότερους δεσμούς με την απώλεια βάρους.
Share:

Θα κλάψετε από τα γέλια! Σκηνές... απείρου κάλλους στα μέσα μεταφοράς!



Παράξενες εμφανίσεις στα Μ.Μ.Μ. που προκαλουν γέλιο μέχρι δακρύων...
Δείτε και μόνοι σας
Α
Share:

Με αυτόν τον τρ'οπο θα διώξετε τα έντομα φυσικά!



Τι μπορείς να κάνεις για τα πιο συνηθισμένα έντομα που μπορεί να…
συγκατοικούν μαζί σου;

Κράτησε μακριά τα μυρμήγκια

Ψέκασε το μονοπάτι τους και τη φωλιά τους με άφθονο ξίδι ή με ένα μείγμα από σαπουνόνερο και οινόπνευμα. Για ευκολία βάλε το μείγμα σου μέσα σε ένα καθαρό ψεκαστήρι. Ρίξε κανέλα σε σκόνη στα σημεία απ’ όπου εντόπισες ότι μπαίνουν στο σπίτι ή άλειψε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας στη γραμμή του μονοπατιού τους.

Κράτησε μακριά τα κουνούπια

Τα κουνούπια αγαπούν τα στάσιμα νερά, οπότε, αν έχεις γλάστρες στο μπαλκόνι σου, τα πιατάκια τους αποτελούν ένα φιλικό οικοσύστημα γι’ αυτά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα στραγγίζεις τακτικά ή, αν είσαι πιο αποφασισμένη, να τυλίξεις με ένα πυκνό τούλι τις γλάστρες και τα πιάτα ώστε να τα αποθαρρύνεις να πηγαίνουν εκεί.
Μια γλάστρα με βασιλικό στο παράθυρό σου ή κοντά στη βεράντα βοηθά επίσης, αφού τα κουνούπια δεν αγαπούν τη μυρωδιά του.
Για να αποφύγεις τις «επιθέσεις» στο εσωτερικό του σπιτιού, κόψε φύλλα βασιλικού, τρίψ’ τα στις παλάμες σου και βάλ’ τα μέσα σε ένα μπολ μαζί με λίγο ξίδι για να φτιάξεις ένα φυσικό εντομοαπωθητικό για τη νύχτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τη λεβάντα.
Αν σε τσιμπήσει κουνούπι, βάλε λίγο ξίδι επάνω στο τσίμπημα και θα υποχωρήσει η φαγούρα.

Κράτησε μακριά τις μύγες

Με μια DIY μυγοπαγίδα: Βάλε σε ένα ποτήρι μηλόξιδο (για κάποιο λόγο οι μύγες και τα μυγάκια το αγαπούν τρελά),σκέπασε το άνοιγμά του με μεμβράνη και κάν’ της μια τρύπα. Οι μύγες θα μαζευτούν εκεί και θα μπουν στο ποτήρι, αλλά δε θα μπορούν να βγουν. Αν οι μύγες σου… αντιστέκονται, πρόσθεσε ένα κομμάτι φρούτου μέσα στο ξίδι!
Share:

Σε δραματική κατάσταση οι Έλληνες - Προσπαθούν να πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν τους φόρους



Η δραματική κατάσταση της κτηματαγοράς των τελευταίων ετών...
αποτυπώνεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» μέσα στην κρίση.

Πουλήθηκαν για την αντιμετώπιση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων ενώ σημαντική υποχώρηση της ιδιοκατοίκησης καταγράφουν δύο μελέτες καθώς και απίστευτη βουτιά 80% στις γονικές παροχές.

Οι Έλληνες πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους για να ζήσουν να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα.

Και αποποίηση περιουσίας

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Έλληνες δεν κάνουν πλέον συμβόλαια γονικών παροχών ή κληρονομιών ενώ υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν την αποποίηση περιουσίας καθώς δεν θέλουν να έχουν ακίνητα που είναι πλήρως απαξιωμένα και ταυτόχρονα επιβαρύνονται με υψηλότατους φόρους.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο γονέας δεν τολμά να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο στο παιδί ή τον συγγενή του. Αντίθετα προτιμά να αφήσει στους διαδόχους του την επιλογή της αποποίησης της κληρονομιάς, ώστε να διασφαλιστούν όχι μόνον από τυχόν γνωστές ή άγνωστες διεκδικήσεις του δημοσίου ή τρίτων, αλλά και από τα απρόβλεπτα και αβάσταχτα βάρη μίας ακίνητης περιουσίας», τονίζει ο ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι για τις αποποιήσεις δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αλλά πλέον αποτελούν σχεδόν απαραίτητη συμπλήρωμα του κάθε πιστοποιητικού θανάτου.

Το παράδοξο είναι ότι η απαξία των ακινήτων ζημιώνει και το ίδιο το κράτος. Ο λόγος είναι ότι η λύση που έχει βρεθεί μετακυλίει την απώλεια φορολογικών εσόδων από την υγιή οικονομική δραστηριότητα στην επιβάρυνση της κατοχής ακινήτων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Έτσι τα έσοδα του κράτους από φόρους μεταβίβασης, υπεραξίας ακινήτων κ.λπ. έχουν υποχωρήσει παράλληλα με την υποχώρηση των τιμών και των συναλλαγών. Τα σχετικά έσοδα έχουν πέσει πολύ κάτω από τα 500-700 εκατ. ευρώ, που κινούντο ακόμα και τις εποχές που οι αντικειμενικές αξίες ήταν στο 1/3 των αγοραίων. Τότε στην πράξη το 11% του φόρου μεταβίβασης μετατρεπόταν σε ένα 3%-4%, αλλά τα έσοδα ήταν δεκαπλάσια, φθάνοντας στο 1,1 δισ. ευρώ το 2007.
Share:

Ρίχνει σε ένα λεμόνι χοντρό αλάτι και το στύβει στην λεκάνη της τουαλέτας – Αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά είναι εκπληκτικό [video]


Συνήθως τα λεμόνια δεν τρώγονται σκέτα μιας και είναι αρκετά ξινά, σίγουρα όμως ο χυμός…
Share:

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΔΕΙΤΕ: Αληθινοί άνθρωποι οι οποίοι μοιάζουν με κούκλες!


Έχει γίνει πλέον μόδα. Έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται προσπαθώντας να μοιάζουν με ζωντανές κούκλες...

Δείτε τα πιο "διάσημα" πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.





































Share:

Μοναδική συναυλία με τα ντραμς της φωτιάς! [video]


Ο ντράμερ Tyler Williams έδωσε μια μαγική συναυλία που καθήλωσε τους θεατές στη θέση τους!...

Σε κάθε χτύπημα των ντραμς, φλόγες ξεπηδούσαν από κυλίνδρους που είχαν τοποθετηθεί πάνω στα μουσικά όργανα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό για όσους τυχερούς το παρακολούθησαν.

Και ο ίδιος μέσα σε έναν κύκλο φωτιάς έπαιζε τη μουσική του, συμπληρώνοντας τη… μαγεία!
Share:

Το μυστήριο με την κερασιά που επέστρεψε από το διάστημα


Μυστήριο περιβάλλει την πρόωρη ανθοφορία μιας...

γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα αφήνοντας άφωνους τους μοναχούς βουδιστές και τους επιστήμονες που τη φροντίζουν


με μεγάλη αγάπη.

Το δέντρο αυτό ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των όμοιων του φυτών.

«Δεν το πιστεύουμε. Μεγάλωσε τόσο γρήγορα!», δήλωσε ο Μασαχίρο Κατζίτα, ο πρώτος ιερέας του ναού Γκαντζοτζί στην περιφέρεια Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας.

To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ και γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα κουκούτσι που προέρχεται από την ιερή κερασιά έχει τέτοια ανάπτυξη! Είμαστε πολύ ευτυχείς, καθώς αυτό το δεντράκι θα τη διαδεχθεί», δήλωσε με ενθουσιασμό ο ιερέας.

Έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία

Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς είναι γνωστό ότι το θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό.

Είχε επιλεγεί πριν από χρόνια μαζί με άλλους σπόρους που προέρχονταν μόνο από το ίδιο «χιλιετές» δέντρο, αλλά και από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας όπου το εν λόγω φυτό λατρεύεται για τα ροζ πέταλα των ανθών του την άνοιξη που στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο του 2008 για ένα ταξίδι οκτώ μηνών. Έπειτα από 4.100 μικρές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, επέστρεψαν στη γη.

Μερικοί από τους σπόρους αυτούς τεμαχίστηκαν στο εργαστήριο, αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στις «γενέτειρές» τους και ορισμένοι φυτεύθηκαν κοντά στο προγονικό τους δένδρο.

Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων, η «διαστημική κερασιά» του ναού Γκαντζοτζί έφθασε ήδη σε ύψος τεσσάρων μέτρων.

«Στην αρχή, επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να επιτραπεί στα παιδιά να μαζέψουν κουκούτσια και να μάθουν να τα φυτεύουν», θυμάται ο Μίχο Τομιόκα, υπεύθυνος του προγράμματος.

«Ωστόσο πιστεύαμε ότι τα δένδρα δεν θα άνθιζαν πριν από δέκα χρόνια, όταν τα παιδιά θα είχαν σχεδόν ενηλικιωθεί».

Ερευνήτρια που μετείχε στο πρόγραμμα, η Καόρι Τομίτα-Γιοκοτάνι του πανεπιστημίου της πόλης Τσουκούμπα, εκφράζει την έκπληξή της γι αυτή την «υπερηχητική» ωρίμανση.

«Θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία», ανέφερε ως εκδοχή.

«Από επιστημονικής άποψης, επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε» γιατί αυτή η μικρή κερασιά είναι τόσο ανεπτυγμένη για την ηλικία της, παραδέχτηκε.
Share:

Αυτή είναι η τουαλέτα του μέλλοντος! [video]


Τι θα ήταν η τεχνολογία και η έρευνα αν δεν έλυναν καθημερινά ζητήματα στη ζωή του μέσου ανθρώπου; Αυτό σκέφτηκαν δύο φοιτητές του University of Huddersfield και σχεδίασαν την “Iota”, μια νέα τουαλέτα με επαναστατικό σχεδιασμό για να μειώνει στο μισό την κατανάλωση του νερού και να χωρά σε μικρά αποχωρητήρια.

Δείτε και το σχετικό video:
Share:

Απίστευτο: Το SΕΧ την έστειλε στο... νοσοκομείο επειδή εκείνος ήταν...


Ο Gregg Casarona και η -ελληνικής καταγωγής- Jen Gerakaris στις ΗΠΑ ήταν ζευγάρι ένα μήνα περίπου, όταν πήραν την απόφαση να... προχωρήσουν τη σχέση τους.

Το θέμα ήταν ότι η ερωτική πράξη μετατράπηκε σε.... εφιάλτη, όταν ο 21χρονος, ο οποίος ζυγίζει 200 κιλά, έπεσε πάνω στην Jen που χτύπησε το κεφάλι της πολύ δυνατά στον τοίχο.

"Νόμιζα ότι τη σκότωσα", είπε ο Gregg, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σήκωσε το κεφάλι της κοπέλας του.

Εκείνη αρχικά τον ρώτησε "γιατί σταμάτησες;", όμως στη συνέχεια άρχισε να ζαλίζεται και να έχει ναυτία, και έτσι το ζευγάρι κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε διάσειση.

Η ιστορία τους θα παρουσιαστεί σε μια νέα εκπομπή που θα προβληθεί στην Αμερική με τίτλο "Το σεx με έστειλε στην εντατική".
Share:

Νύφη στο νοσοκομείο μετά από απανωτούς οργασμούς


Στα επείγοντα του νοσοκομείου βρέθηκε μια νύφη αφού είχε απανωτούς οργασμούς επί...

δύο ολόκληρες ώρες!Οι γιατροί έκπληκτοι αντίκρισαν τη γυναίκα που δεν μπορούσε ούτε καν να μιλήσει, αφού κάθε ένα λεπτό τραντάζονταν ολόκληρη από… ηδονή!

«Τα πρώτα δέκα λεπτά είχα ενθουσιαστεί με αυτό που μου συνέβαινε, αλλά τώρα έχω εξουθενωθεί», είπε η γυναίκα στην γιατρό που την ανέλαβε, ενώ την ίδια ώρα ο σύζυγός της την απαθανάτιζε με την κάμερά του, έτσι βρε παιδί μου για να τους

μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία.

Οι γιατροί της χορήγησαν βάλιουμ για να χαλαρώσει το σώμα της, αλλά και πάλι δεν είδαν αποτέλεσμα. Μάλιστα μία από αυτούς είπε στη γυναίκα ότι προσπάθησε να βρει στο ίντερνετ ανάλογη περίπτωση, όμως ο υπολογιστής της κόλλησε… ιό και χάλασε.

Όσο για τον σύζυγο; Το διασκέδαζε αφάνταστα, την ώρα που η καλή του υπέφερε και δεν άντεχε άλλο τους απανωτούς οργασμούς.
Share:

«Ελληνικό» ποδήλατο με ηχοσύστημα


Οι Έλληνες είμαστε πρωταθλητές στην πατέντα! Ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου της φωτογραφίας το έχει εξοπλίσει με ένα ηχοσύστημα που θα ζήλευαν πολλά αυτοκίνητα!

Μάλιστα το ποδήλατο είναι προς πώληση σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, με αρχική τιμή 350 ευρώ.

Πέρα από τα τεράστια ηχεία, κερασάκι στην τούρτα είναι ο φωτισμός τύπου neon που διακρίνεται στη νυχτερινή φωτογραφία.
Share:

ΔΕΙΤΕ: 5 κρέατα που μπορεί να μας στείλουν στο... νοσοκομείο


Νέα έρευνα του Επιστημονικού Κέντρου για ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον...
κατατάσσει το κρέας και τα πουλερικά στις σημαντικότερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα στη διατροφή μας και να γίνουμε πιο προσεκτικοί;


Τα τελευταία 12 χρόνια, τα κρούσματα ασθενειών που συνδέονται με το κρέας και τα πουλερικά έχουν μειωθεί αρκετά, λόγω της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων εποπτείας και παραγωγής του κρέατος. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι οι ασθένειες αυτές δε συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα για τους καταναλωτές.

Ας δούμε λοιπόν, 5 από τα πιο επικίνδυνα κρέατα που αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να μας στείλουν στο νοσοκομείο. Τα κρέατα κατατάσσονται ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια που μπορεί να προκαλέσουν.

Κοτόπουλο: Υψηλότατος κίνδυνος

Ορισμένα κομμάτια από το σώμα του κοτόπουλου (όπως είναι το στήθος και το μπούτι) και διάφορες μέθοδοι μαγειρέματος (όπως το ψητό στον φούρνο ή στη σχάρα) κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα κρέατα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενειών από κοτόπουλο σχετίζεται με τη σαλμονέλα, ενώ το Clostridium perfringens είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο βακτήριο που αναφέρεται συχνά στις πιο συνηθισμένες ασθένειες που προκαλούνται από το κοτόπουλο. To κρέας του κοτόπουλου αν δεν ψηθεί καλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, το ίδιο και τα υπολείμματά του στους πάγκους της κουζίνας και τα μαχαιροπίρουνα.

Κιμάς βοδινού κρέατος: Υψηλότατος κίνδυνος


Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του πιο επικίνδυνου κρέατος κατέχει ο βοδινός κιμάς, με το βακτήριο E. Coli να οδηγεί σε ένα υψηλό ποσοστό ασθενειών. Ο κιμάς βοδινού κρέατος σχετίζεται και με ασθένειες που αποδυνμώνουν τα αντιβιοτικά που καταπολεμούν τη σαλμονέλα. Στελέχη των βακτηρίων E. coli και της σαλμονέλας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, που θα οδηγήσουν με τη σειρά τους, σε νοσηλεία, σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας, ακόμη και στο θάνατο.

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Υψηλός κίνδυνος


Σχεδόν οι μισές δηλητηριάσεις που σχετίζονται με τις μπριζόλες, προκαλούνται από το βακτήριο E. Coli. Ορισμένες σχετίζονται επίσης και με το Clostridium perfringens, ένα βακτήριο που συνδέεται με την εσφαλμένη θερμοκρασία κατά το μαγείρεμα. Το βακτήριο της σαλμονέλας ευθύνεται επίσης, για σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από την κατανάλωση μοσχαρίσιας μπριζόλας.

Άλλα βοδινά προϊόντα που έχουν μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης κάποιας ασθένειας, είναι το βοδινό stroganoff, αλλά και το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο βοδινό. Οι ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν σχετίζονται με το Clostridium perfringens, οποίο υποδηλώνει ότι αυτά τα φαγητά δεν αποθηκεύτηκαν σωστά μετά το μαγείρεμα.


Γαλοπούλα: Υψηλός κίνδυνος


Όπως και με το κοτόπουλο, οι ασθένειες που σχετίζονται με τη γαλοπούλα συνδέονται με το Clostridium perfringens και τη σαλμονέλα. Το Clostridium perfringens ευδοκιμεί σε μαγειρεμένα φαγητά που μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Δεν είναι τυχαίο, που ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι μήνες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης τέτοιων ασθενειών, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας γαλοπούλας που καταναλώνεται εκείνη την περίοδο.

Επίσης, καταναλωτές που δεν έχουν εμπειρία στο να χειρίζονται ολόκληρο το ωμό πτηνό πριν το ψήσιμο, μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον κινδύνους. Απλά λάθη στον χειρισμό, μπορούν εύκολα να στήσουν παγίδες και να δημιουργήσουν εστίες μόλυνσης σε κουζίνες και πιάτα που δεν καθαρίζονται σωστά.

Βοδινό ή χοιρινό κρέας στα κάρβουνα: Μεσαίος-υψηλός κίνδυνος


Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μεγάλη διάρκεια ψησίματος που απαιτεί το μαγείρεμα στα κάρβουνα να προφυλάσσει από κινδύνους που προκαλούν τα βακτήρια και τα μικρόβια, αλλά πολλές φορές, η χαμηλή θερμότητα στα κάρβουνα και ορισμένες τεχνικές ψησίματος, μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω κινδύνους.

Το μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας στα κάρβουνα επιτρέπει την ανάπτυξη σταφυλόκοκκου και του βακτηρίου Clostridium perfringens. Η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι το 40% περίπου των ασθενειών που σχετίζονται με το ψήσιμο στα κάρβουνα, συμβαίνει σε εστιατόρια, όπου η διατήρηση των τροφίμων σε ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Όταν τα εστιατόρια μαγειρεύουν για παράδειγμα, μεγάλες ποσότητες φαγητού στα κάρβουνα και το αφήνουν στη συνέχεια για πολλές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, δημιουργούν ένα εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων όπως ο σταφυλόκοκκος και το Clostridium perfringens.

Για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στο μαγείρεμα όσο και στη συντήρηση των κρεάτων.
Share:

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ


443401-logo-ert-777x437.jpg 
 Σε «ανασχηµατισµό» του ενηµερωτικού της προγράµµατος προχωρά η ΕΡΤ ενόψει της νέας σεζόν. Με αλλαγή του κεντρικού άνκορµαν και µε νέα µορφή στο δελτίο ειδήσεων, προετοιµάζει το έδαφος για ένα σούπερ ντόµινο που θα επηρεάσει το σύνολο των ενηµερωτικών εκποµπών και των δελτίων. Μετά από µια δύσκολη και πυκνή σε µεγάλα γεγονότα «θητεία», µε δηµοψήφισµα, εκλογές, debate, επισκέψεις Πάπα και Πούτιν, την περασμένη Παρασκευή ο Πάνος Χαρίτος εκφώνησε για τελευταία φορά το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1.
Από τον Σεπτέµβριο στη θέση του θα βλέπουµε τη ∆ώρα Αναγνωστοπούλου, η οποία παίρνει το χρίσµα της διοίκησης για τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας. Η επιλογή της σχετίζεται µε τα σχέδια για αλλαγή στη δοµή του δελτίου. Σύµφωνα µε πληροφορίες της real, η εκφώνηση των ειδήσεων θα διαρκεί περίπου 30 µε 40 λεπτά και στη συνέχεια η Δώρα Αναγνωστοπούλου θα υποδέχεται άλλους δηµοσιογράφους και σχολιαστές της ΕΡΤ για να ανοίξουν περαιτέρω τα µεγάλα θέµατα της ηµέρας και να υποδεχτούν µαζί καλεσµένους. Η αλλαγή φρουράς στο κεντρικό δελτίο θα είναι µόνο η αρχή. Πληροφορίες θέλουν και τον Αντώνη Αλαφογιώργο να αποχωρεί από το δελτίο στις 3 και να συνεχίζει µε βραδινό πολιτικό τοκ σόου το βράδυ της ∆ευτέρας. Αν επαληθευτεί και η αποχώρηση Αλαφογιώργου, οι ειδήσεις στην ΕΡΤ1 αναµένεται να γίνουν σχεδόν αποκλειστικά… γένους θηλυκού καθώς θα µοιραστούν σε γυναίκες δηµοσιογράφους.Παράλληλα, ο Πάνος Χαρίτος επιστρέφει στο ρεπορτάζ εκτός πλατό. Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβει εκποµπή έρευνας που θα εστιάζει σε µεγάλα θέµατα µε ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας και θα µεταδίδεται τα βράδια της Πέµπτης, εναλλάξ µε την αντίστοιχη εκποµπή του Φάνη Παπαθανασίου. Ο «ανασχηµατισµός» θα επηρεάσει όλες τις ζώνες, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, επανεξετάζονται και τα πρωινά δίδυµα και κυρίως η εκποµπή στη ζώνη 10 µε 12 µε τη Μάριον Μιχελιδάκη και τον Χρήστο Γιαννούλη «Αθήνα – Θεσσαλονίκη», που αναµένεται να αντικατασταθεί. Παράλληλα, έχει ήδη αποφασιστεί η διακοπή της εκποµπής στη ζώνη 1-3 µε τη Μαριλένα Κατσίµη και τον Σίλα Σεραφείµ, που θα αξιοποιηθούν σε άλλο πόστο. Στο µεταξύ, τη γνώµη του… κοινού ζητά η διοίκηση της ΕΡΤ για την προώθηση του νέου της προγράµµατος. Η εύρεση του νέου σλόγκαν της ΕΡΤ µετατρέπεται σε εσωτερικό διαγωνισµό µε… έπαθλο. Πιο συγκεκριµένα, ζητείται από τους εργαζόµενους να βρουν το νέο ERTmotto, να υποβάλουν τις προτάσεις τους και όποιος καταθέσει την καλύτερη θα κερδίσει ένα ταξίδι για δύο στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στο εσωτερικό email, το νέο πρόγραµµα θα «σηµατοδοτεί το πέρασµα σε µια νέα εποχή για την ΕΡΤ». Η τελική του µορφή, ωστόσο, βρίσκεται υπό διαµόρφωση.
Share:

ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτές είναι οι αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης διπλώματος οδήγησης


718320-odigisi.jpg 
 Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης φέρνουν δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Συγκεκριμένα, τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε).
Επίσης, επανακαθορίζεται συνολικά το ασυμβίβαστο του εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ δημιουργείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη διευκρίνισε ότι με την τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης και με την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών λύνεται το πρόβλημα της αναμονής για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερομένων υποψηφίων οδηγών.
Επιπρόσθετα, απλοποιείται και επισπεύδεται πλέον η διαδικασία, καθώς δίνεται η δυνατότητα ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή ιδιωτών ιατρών, επιτυγχάνοντας έτσι και την επέκταση του ωραρίου σε ολοήμερο. Ακόμη, υποστήριξε ότι με τον επανακαθορισμό του ασυμβίβαστου για την άσκηση του επαγγέλματος εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών καθίσταται σαφές το νομικό πλαίσιο του ασυμβιβάστου και επιτυγχάνονται η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.


Παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες και μειώνεται η γραφειοκρατία.
Τέλος, με το πληροφοριακό σύστημα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων και βελτιστοποιείται το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.
Πιο συγκεκριμένα:
  • δίδεται η δυνατότητα της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους ή από ιδιώτες ιατρούς. Καταργείται επομένως, η συγκρότηση Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε) από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας
  • αντιμετωπίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο την αναμονή για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερόμενων υποψηφίων οδηγών και οδηγών.
  • επιτυγχάνεται ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω και της ολοήμερης λειτουργίας (απογευματινά ραντεβού) των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή των ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους.
  • δίνεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας με Κοινή τους Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής των ιατρών των εμπλεκόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τοποθέτηση για την τροπολογία για την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος και επανακαθορισμού ασυμβίβαστου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών.
Share:

Αυτοί «μάχονται» για μία θέση στην κουζίνα της Ελένης


menegakh (1) 
 Ο Βασίλης Καλλίδης φεύγει και η Ελένη Μενεγάκη ψάχνει να βρει τον μάγειρα που θα αντικατασταθεί στην κουζίνα της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo, η παρουσιάστρια έχει καταλήξει σε δύο πρόσωπα, ο ένας είναι ο Ανδρέας Λαγός και ο άλλος ο Κυριάκος Μελάς. Δύο είναι αυτοί που διεκδικούν τη θέση του μάγειρα στην εκπομπή της!

Ο Ανδρέας Λαγός που γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Chef στον αέρα» και αργότερα μαγείρεψε στο Mega με μία και ο Κυριάκος Μελάς που ξεχώρισε μέσα από την εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η τελική επιλογή ανάμεσα στα δύο πρόσωπα που υπερίσχυσαν όλων θα γίνει μετά τις 22 Αυγούστου, από την παρουσιάστρια, όταν θα έχει επιστρέψει από τις διακοπές της.
Share:
loading...
http://e-magiremata.blogspot.gr/