Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Τσιζκέικ με σμέουρα

Υλικά συνταγής...

150γρ. μπισκότα τύπου πτιμπερ ή digestive
60γρ. ανάλατο βούτυρο

Για την κρέμα

200ml κρέμα γάλακτος
500γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. άχνη ζάχαρη
200γρ. φρέσκα σμέουρα
λίγη μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα σμέουρο


Διαδικασία συνταγής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή φόρμα ζαχαροπλαστικής 22 εκατοστών λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ απαλά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή, γεμίζουμε το τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Απλώνουμε από πάνω στο κέντρο του τσιζκέικ την μαρμελάδα και γύρω-γύρω βάζουμε σμέουρα.

Πασπαλίζουμε με άχνη, προαιρετικά, στο σερβίρισμα.

Πηγή
Share:
loading...
http://e-magiremata.blogspot.gr/