Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο πανέ

Υλικά συνταγής...
Για το παναρισμένο κοτόπουλο
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. αλεύρι
1-2 αυγά
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Για την σαλάτα

½ ρίζα μαρούλι
1 ραντίτσιο
1 καρότο τριμμένο ή σε φλέικς (προαιρετικά)
20γρ. τριμμένη παρμεζάνα
60ml. ελαιόλαδο
30ml. κρέμα βαλσαμικού
1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα

Διαδικασία συνταγής

Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα. Βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα το αλεύρι, τη φρυγανιά και το αυγό. Το αυγό το χτυπάμε αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα πανάρουμε. Περνάμε πρώτα από το αλεύρι και τινάζουμε. Έπειτα το βουτάμε στο αυγό και τέλος, στη φρυγανιά.
Βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στον προθερμασμένο φούρνο.
Όσο ψήνεται το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε καλά και κόβουμε το μαρούλι και το ραντίτσιο και τρίβουμε το καρότο. Σε σαλατιέρα προσθέτουμε τα υλικά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε από το φούρνο τα φιλετάκια πανέ και τα κόβουμε προαιρετικά σε μπουκιές. Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.

Share:
http://e-magiremata.blogspot.gr/