Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Η χορτόπιτα της γιαγιάς


Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο για πίτα
1 κιλό πράσο
1/2 κιλό σπανάκι
1 μάτσο σέσκουλες
400 γρ. φέτα
5 αυγά (4 μέσα και 1 για από πάνω)
1 κούπα λάδι
αλάτι και πιπέρι
σουσάμι προαιρετικά

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε κομματάκια.Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.Τα τρίβουμε καλά μέσα στο σουρωτήρι για να χωνέψουν Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα 4 αυγά, το πιπέρι, τη μισή κούπα λάδι και την φέτα τριμμένη με το χέρι μας.Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο τα φύλλα μας και στρώνουμε στο ταψί μας.Στον πάτο βάζουμε 3 φύλλα και μετά εναλλάξ γέμιση και φύλλο μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα για από πάνω.Χαράσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι όπως στην φωτογραφία.Από πάνω χτυπάμε ένα αυγό και το αλείφουμε για να γίνει τραγανό το φύλλο.Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, στις αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο σας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε τα πράσα καμία φορά έχουν ένα χοντρό κομμάτι μέσα, αυτό δεν το βάζουμε. Μόλις τη βγάλουμε την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη σκεπάζουμε. Όσο είναι ζεστή δεν την κόβουμε.

Πρέπει να τρίψουμε καλά τα χορτα να μην έχουν πολλά υγρά.
loading...
Share:
loading...
http://e-magiremata.blogspot.gr/