Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Μόνο για easy riders: 145 χιλιόμετρα χωρίς καμία στροφή [εικόνες]


Αν είστε οπαδός του ανοιχτού δρόμου, της ατελείωτης ευθείας, της κόκκινης ερήμου, των καγκουρό αλλά και της μοναξιάς, τότε σίγουρα θα πρέπει να ταξιδέψετε, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου «Eyre», ακολουθώντας τα ίχνη των πρωτοπόρων εξερευνητών της Αυστραλίας.
Μήκους 1675 χιλιομέτρων ο «Eyre Highway», συνδέει την Δυτική με την Νότια Αυστραλία, μέσω της πεδιάδας Nullarbor. Πρόκειται για χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμου, χωρίς στροφές ή εμπόδια, δέντρα ή λίμνες, χωριά ή βενζινάδικα.

Για 145,6 χιλιόμετρα, μεταξύ της Balladonia και Caiguna, ο δρόμος δεν έχει ούτε μια στροφή και θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ευθείες στον κόσμο.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε την πεδιάδα ήταν ο Αγγλός εξερευνητής Edward John Eyre τον Ιούνιο του 1841. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, που κράτησε ένα χρόνο, τρεφόταν με σαύρες και ρίζες. Αφού υπέμεινε κάθε δυσκολία, κακουχία και ταλαιπωρία περιέγραψε το μέρος ως: «φρικτή ανωμαλία, ένα ελάττωμα της φύσης, ένα μέρος που κάποιος βλέπει μόνο σε εφιάλτες».

Κατασκευή του «Eyre Highway» ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1941, ακριβώς εκατό χρόνια μετά το τεράστιο κατόρθωμα του Edward John Eyre και πήρε το όνομά του. Από το 1976, το «Eyre Highway» είναι ένας πλήρως ασφαλτοστρωμένος δρόμος.
Share:
http://e-magiremata.blogspot.gr/