Breaking News

Αλλάξτε το πάτωμα στο μπάνιο σας εύκολα και οικονομικά


Οι αλλαγές που κατά καιρούς έχετε επιχειρήσει να κάνετε στο μπάνιο σας μπορεί να μην είναι τόσο ουσιαστικές όσο πραγματικά θα επιθυμούσατε...

Αν είστε σε φάση που θέλετε να κάνετε μια αισθητή ανανέωση στο μπάνιο σας δεν έχετε παρά να αλλάξετε πάτωμα.

Μην τρομάζετε, δεν έχουμε σκοπό να σας βάλουμε να ξηλώσετε το μωσαϊκό ή τα πλακάκια σας. Η λύση είναι πολύ πιο εύκολη απ'όσο μπορεί να ακούγεται.

Τα παλιά πλακάκια ή το διαβρωμένο μωσαϊκό ίσως και να σας έχουν κουράσει, γι΄ αυτό και σας προτείνουμε το βινυλικό δάπεδο. Το βυνιλικό δάπεδο είναι μια σύγχρονη και οικονομική λύση που ο καθένας μας μπορεί πλέον να αποκτήσει.

Το πλεονεκτήματα από τη χρήση ενός τέτοιου δαπέδου είναι η άνεση που προσφέρει καθώς επίσης είναι και εύκολο στην τοποθέτηση του. Διατίθεται σε πολλά σχέδια ενώ είναι εύκολο και στην συντήρησή του.

Το συγκεκριμένο δάπεδο θα το βρείτε στο εμπόριο με τη μορφή ρολού ή σε λωρίδες για πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι τοποθέτησης του δαπέδου:

Αν η επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε είναι μικρή τότε κόβετε το κομμάτι που επιθυμείτε στις σωστές διαστάσεις και έτσι απλά το βάζετε.

-Αν τώρα η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη, καθαρά για λόγους σταθερότητας, χρησιμοποιείστε ταινίες διπλής όψεως περιμετρικά του.

-Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να το κολλήσετε με τη χρήση σπρέι κόλλας χωρίς άλλα εργαλεία.

Σαφώς και πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση του δαπέδου θα πρέπει να προετοιμάσετε καταλλήλως το έδαφος για να το δεχτεί. Αν, για παράδειγμα, η επιφάνεια είναι άγρια θα είναι πιο σωστό να την εξομαλύνετε. Επίσης το έδαφος είναι απαραίτητο να είναι στεγνό για να επιτύχετε την τέλεια εφαρμογή.

Tips:

Το βυνιλικό δάπεδο μπορεί να το βρει κανείς με τη μορφή ρολού στο εμπόριο, τα κομμάτια που θα κόβετε στην τοποθέτησή του είναι σωστό να είναι 15 με 20 εκατοστά μεγαλύτερα από αυτά που είχατε μετρήσει.

Ακόμα σε δωμάτιο άνω την 25 τετραγωνικών μέτρων είναι επιθυμητή η τοποθέτηση του δαπέδου με κόλλα.