Breaking News

Η ψυχολογία του ζευγαριού στην εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να κάνετε για να μην μειωθεί η σεξουαλική σας επιθυμία


Η εγκυμοσύνη αποτελεί καθοριστικό σταθμό στον γάμο, επιφέροντας σημαντικές και ουσιαστικές μεταβολές στη ζωή του ζευγαριού...
 Αναμφισβήτητα, ακρογωνιαίος λίθος στην καλή πορεία του γάμου και τη μετέπειτα σχέση των γονιών με το παιδί είναι η επιθυμητή εγκυμοσύνη και από τις δύο πλευρές.




Στο άκουσμα της εγκυμοσύνης η γυναίκα νιώθει συγκίνηση και χαρά για την επικείμενη άφιξη του νέου μέλους, αλλά ταυτόχρονα νιώθει και ευάλωτη για όσα πρόκειται να περάσει η ίδια και το μωρό στο προσεχές διάστημα.

Καθώς η περίοδος της κύησης εξελίσσεται, βλέπει το σώμα της σταδιακά να αλλάζει και αυτό την επηρεάζει αναπόφευκτα και ψυχολογικά. Αν, μάλιστα, αρχίζει να παίρνει περισσότερο βάρος από το επιτρεπόμενο, αρχίζει να νώθει ανασφάλεια και να αγωνιά.

Η μετατροπή της σχέσεως από δυαδική σε τριαδική αποτελεί σίγουρα μεγάλη αλλαγή, συνεπώς είναι καθοριστική η στάση που θα επιδείξει ο σύντροφος της γυναίκας σε όλη την περίοδο. Χρειάζεται να χειριστεί σωστά και προσεκτικά την κατάσταση, να την στηρίξει και να κατανοήσει ότι θα συμβούν κάποιες αναπόφευκτες αλλαγές που θα επηρεάσουν τη σχέση τους. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πρέπει και η μέλλουσα μητέρα να συμμεριστεί την αμηχανία του συντρόφου της και το αίσθημα του ότι κάποιες φορές νιώθει «απ’ έξω».

Σχετικά με την ερωτική ζωή του ζευγαριού, είναι γεγονός πως οι σημαντικές ορμονικές μεταβολές στη γυναίκα ενδέχεται να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία της ή και να την κάνουν να αισθάνεται λιγότερη επιθυμητή.   Αν πραγματικά θέλει να έχει σεξουαλικές σχέσεις πρέπει να το εκφράσει στον σύντροφό της, αλλά και εκείνος με τη σειρά του πρέπει να της δείξει ότι την επιθυμεί.

Γενικά, είναι σημαντική η συνέχιση της ερωτικής ζωής κατά την εγκυμοσύνη, αρκεί φυσικά να μη συντρέχουν λόγοι που να υπαγορεύουν το αντίθετο. Επίσης είναι γεγονός ότι πολλές φορές το ζευγάρι απομακρύνεται γιατί απλά ο άντρας δεν μπορεί να κατανοήσει τη θέση της συντρόφου του.
«Κλειδί» στην όλη ιστορία είναι να μοιράζονται τα συναισθήματά τους και να διευκολύνουν ο ένας τον άλλο, προετοιμάζοντας το κατάλληλο έδαφος για το τρίτο αγαπημένο πρόσωπο που περιμένουν.

Αν δυσκολεύονται στον χειρισμό των συναισθημάτων τους, θα ήταν καλό να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχολόγου, ώστε να ανακουφιστούν και να νιώσουν πιο ελεύθερα