Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Κόκκορας κρασάτος



ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1,5 κιλού Κρεμμυδάκι
1 μεγάλο Κοκόρι
3 κουτ. σουπ. λευκό Κρασί
1 τριμμένο....

Φύλλα δάφνης
4 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκ. Θυμάρι
1 Πράσινο Πιπέρι
Αλάτι, Πιπέρι
1 κουτ. σουπ. Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα με το σκόρδο.
Πλύνετε καλά, στράγγιξε και αλατοπιπερώστε τον κόκορα.
Βάλτε τον σε μια γάστρα με καπάκι.
Ρίξτε γύρω του τα κρεμμύδια στραγγισμένα.
Περιχύστε τον κόκορα με το κρασί και ρίξτε τα μυρωδικά.
Σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στραγγίξατε το ζουμί.
Ρίξτε μέσα το αλεύρι και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
Ρίξτε την πάνω στον κόκορα και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 40 λεπτά, με τη γάστρα ξεσκέπαστη.
Αλείψτε τον με το ζουμί του για να μελώσει.
Καλή σας όρεξη!
Share:
loading...
http://e-magiremata.blogspot.gr/