Χοιρινό με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια
Υλικά συνταγής...
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
½ κ.γ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
½ κ.γ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το ζωμό ή το νερό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε το φαγητό και ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νεράκι για να συμπληρώσουμε.
Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.