Βιενέζικη βασιλόπιτα
Υλικά συνταγής...
250γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
4 κ.σ. σταφίδες
4 κ.σ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ινδική καρύδα
Διαδικασία συνταγής250γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
4 κ.σ. σταφίδες
4 κ.σ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ινδική καρύδα
Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.