Cupcakes σοκολάτας με ροζ επικάλυψη
Υλικά για 4-6 άτομα...
Για τα μάφινς
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γραμμάρια μερέντα
1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη κρέμας
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζετε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάτε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζετε τα στεγνά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπείκιν παούντερ, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι.
Προσθέτετε τα στεγνά υλικά στο μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
Μετά προσθέτετε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
Ψήνετε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζετε τα μάφινς.
Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
Αφήνετε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρετε από το ταψί. Αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα. Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη κρέμας
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα, τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.
Τότε ρίχνετε τις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να πάει παντού.
Για τα μάφινς
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γραμμάρια μερέντα
1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη κρέμας
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζετε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάτε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζετε τα στεγνά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπείκιν παούντερ, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι.
Προσθέτετε τα στεγνά υλικά στο μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
Μετά προσθέτετε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
Ψήνετε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζετε τα μάφινς.
Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
Αφήνετε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρετε από το ταψί. Αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα. Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη κρέμας
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα, τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.
Τότε ρίχνετε τις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να πάει παντού.