Ομελέτα με μπρόκολο και μανιτάρια
Υλικά συνταγής...
2-3 αυγά
3-4 μικρές και τρυφερές κορυφές μπρόκολο
2 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 6-8 κομμάτια
2-3 ντοματίνια κομμένα στα 4
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη (προαιρετικά)
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
2-3 αυγά
3-4 μικρές και τρυφερές κορυφές μπρόκολο
2 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 6-8 κομμάτια
2-3 ντοματίνια κομμένα στα 4
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη (προαιρετικά)
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο και κόβουμε στη μέση τις κορυφές αν δεν είναι μικρές. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπρόκολο και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ντοματίνια. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο από το γάλα αν θέλουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν σφιχτή, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Εναλλακτικά την γυρνάμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.